Organizasyon Süreci Varlıkları

17 Oca

Organizasyon Süreci Varlıkları

Herhangi bir proje için – yönetim ekibi, ilk ve en önemli faaliyet olarak, organizasyonlarında yürütülen benzer projelere ilişkin tarihsel bilgileri araştırmalıdır. Proje tamamen yeniyse, diğer kaynaklardan benzer projeler hakkında bilgi toplamaları gerekir.

Kuruluşunuz tarafından yürütülen geçmiş projelerden veya diğer kuruluş (lar) tarafından yürütülen benzer projelerden herhangi bir bilgi kullanmadan sıfırdan bir projeye başlamak tam bir zaman kaybıdır!

Her organizasyon, halihazırda yürütülen projelerden bilgi havuzuna sahip olmalıdır ve bunlara ‘Organizasyonel Süreç Varlıkları’ adı verilir . Zaten mevcut değilse, en azından bundan sonra oluşturmaya başlayın. Önceki projelerden ve tarihsel bilgilerden öğrenilen dersler genellikle organizasyonun bilgi tabanını oluşturur ve bu da yeni proje süreçlerinin etkili bir şekilde planlanmasına ve yürütülmesine yardımcı olur.

Örgütsel süreç varlıkları, projenin başarısını etkilemek için kullanılabilecek bir projeye dahil olan bir kuruluşun / kuruluşların varlıklarıyla ilgili herhangi bir veya tüm süreçleri içerir.

Süreç varlıkları şunları içerir:

* Resmi / gayri resmi planlar.

* Kuruluşun standart süreçleri, politikaları, prosedürleri / metodolojileri.

* Yönergeler.

* Dersler öğrenildi.

* Geçmiş proje kayıtları ve belgelerinden bilgi ve bilgi.

Bugünün projesi yarının tarihi olacak. Daha iyi bir yarın için, proje yaşam döngüsü boyunca kurumsal süreç varlıklarını eklemek ve / veya güncellemek proje ekip üyelerinin sorumluluğundadır.